Last Posts

 • Productinnovatie

  Voldoet uw assortiment? En morgen ook nog?

  De markt voor financiële producten wordt transparanter. De financiële consument gedraagt zich steeds rationeler, kritischer en daarmee vooral prijs gevoeliger. Financiële producten krijgen steeds meer een ‘commodity’-karakter. Hierdoor verdampen de marges en ook de klantentrouw. Ook vanwege de digitale tijdperk kan men steeds makkelijker producten vergelijken in prijs en kwaliteit. Je hoeft maar op internet te zoeken naar reviews en je kunt alles vinden over bepaalde producten of diensten. 

  Traditionele marktspelers verliezen marktaandeel aan succesvolle nieuwkomers, die beter geëquipeerd zijn voor prijsconcurrentie. Bestaande partijen worstelen met legacy problemen, broodnodige efficiencyverbeteringen en tijdrovende compliance-issues. Bovendien hebben zij een historisch gegroeid complex productassortiment opgebouwd dat veel onderhoud vergt. Nieuwe producten hebben daardoor een te lange ‘time-to-market’. Veel traditionele marktspelers blijven te lang in hun werkwijze. Ze waren hier ooit succesvol in. Maar vergeten met de tijd mee te gaan. Consumenten ontwikkelen zich in de loop der jaren. Communicatie gaat nu heel anders dan 10 jaar geleden. Een bedrijf wat nu niet online vindbaar is, is ondenkbaar in deze tijd. 

  Een concurrerend en flexibel productassortiment vereist

  In deze nieuwe wereld heeft u twee opties. Stort u zich in de prijzenslag? Of ontloopt u de commodity-val door echte meerwaarde te bieden, waarvoor klanten een hogere prijs willen betalen? Beide opties vereisen innovatiekracht en een flexibel productassortiment. Daarvoor is een andere, gestructureerde aanpak van productmanagement nodig. De eerste stap is te realiseren dat productmanagement een strategisch issue is. Welke van deze twee is de beste optie? Voor elk bedrijf kan het heel anders zijn. Neem als voorbeeld Apple, zij hebben de duurste producten maar toch blijven de klanten Macbooks, Iphone en Ipads kopen. Ze willen er eenmaal bij horen wat de prijs ook moet zijn. 

  Online business

  Veel starters kunnen online snel groeien. Zeker de jonge generatie is opgegroeid met een online wereld. Zij pakken snel de nieuwste trends op het gebied van online marketing op. Veel ondernemers die al lang op de markt zijn gevestigd onderschatten vaak de kracht van online marketing. Zij verliezen hierdoor snel hun marktaandeel door nieuwe “starters”. Verstandig is om online marketing uit te besteden aan een erkende SEO bureau. Het is lastig om al klein bedrijf overal in te verdiepen. Online marketing gaat zo snel dat het moeilijk is om bij te houden. Daarvoor een specialisme belangrijk. 

  continue reading
 • Je Frans testen met Olyfran

  Wat is dit?

  Olyfran (www.olyfran.org) is een website met ca. 5700 meerkeuzevragen waarmee leerlingen verschillende aspecten van hun kennis van het Frans kunnen testen. Er zijn vragen op het gebied van grammatica, woorden-schat (synonymie, antonymie), idioom, spelling, uitspraak, vertalen, met contrastieve benadering indien men de brontaal Nederlands, Engels of Spaans aanklikt. Er zijn telkens vijf afleiders per vraag, met slechts één afleider als goede antwoord. Het materiaal is handboekonafhankelijk. Sinds 1987 wordt Olyfran Vlaanderen (OLVL) jaarlijks georganiseerd als wedstrijd voor alle leerlingen van het Vlaams secundair onderwijs. Aan de wedstrijd doen 5000-7500 leerlingen mee. Ze zijn in 3 categorieën ingedeeld naargelang het programma Frans (gedurende 6 jaar): aso (algemeen secundair onderwijs, gemiddeld 3,5 uur Frans per week), tso (technisch secundair onderwijs, gemiddeld 2 à 3 uur Frans per week met component zakelijke taalbeheersing) en tkb (technisch –zonder zakelijke taalbeheersing– kunst-, 2 à 3 uur Frans per week, en -beroepssecundair, 1 à 2 uur Frans per week). Daarom worden jaarlijks 3 verschillende reeksen meerkeuzevragen opgesteld. Al deze vragen worden telkens aan de site toegevoegd waar de leerder, afhankelijk van zijn behoeften, zelf verschillende parameters instelt. Op basis van deze keuzes wordt de hem aangeboden vragenset samengesteld. Eén van de keuzes is de moeilijkheidsgraad. De moeilijkheidsgraden 1 en 2 (+ deels 3) komen overeen met de leerstof van de categorie tkb, de moeilijkheidsgraden 2 (deels) en 3 met de leerstof van de categorie tso, 3 (deels), 4 en 5 met de leerstof van de categorie aso. De eindscore wordt bepaald door het aantal correcte antwoorden, de tijd die nodig was om de vragen te beantwoorden en de gekozen moeilijkheidsgraden. Testresultaten worden alleen geregistreerd als je bij aspects de la langue TOUT aanvinkt en als je na het beëindigen van de vragenreeks klikt op meilleur score. Daar moet men eerst een formulier invullen en een password aanvragen, dat per e-mail wordt gestuurd.

  Voor welk probleem of welke onvrede biedt dit een (gedeeltelijke) oplossing?

  Dit materiaal biedt de mogelijkheid om je kennis van het Frans te testen en dat geheel zonder docent. Ook kan het gebruikt worden om het beginniveau vast te stellen. Via deze website kunnen verder wedstrijden worden georganiseerd: op nationaal en regionaal niveau, maar ook binnen dezelfde school of tussen leerlingen van dezelfde klas. Taalolympiades en taalcompetities, die in veel landen heel populair zijn, zijn in Nederland een onbekend verschijnsel. Zoals het nu is, is de website met name in de Vlaamse situatie direct van toepassing. Het competitieaspect, dat leerlingen van games kennen, kan natuurlijk motiverend werken. Sinds 2004 wordt ook via de site het “Tournoi Mondial de Français par Internet” georganiseerd, met deelnemers vanuit alle werelddelen.
  De makers van de site zijn ook bezig om het niveau van de vragen te relateren aan het Common European Framework (CEF), feedback toe te voegen aan de vragen (beschikbaar via het gedeelte Entraînement van de site) evenals de audiofragmenten van alle microdialogen. Het systeem zal ook worden uitgebreid met een automatische foutenanalyse, gekoppeld aan de aanbieding van nieuwe vragen (semi-adaptiviteit).
  Waar zit de meerwaarde van ICT voor het leren van talen?
  Dit is op dit ogenblik een toepassing waarmee je kennis van het Frans kunt testen, waar en wanneer je wilt. Bovendien kun je, afhankelijk van je beginniveau of van de hiaten in je kennis en gespreksvaardigheid, een heel gerichte reeks vragen laten genereren via de selecties die je aanvinkt (taalaspecten, moeilijkheidsgraden). In Vlaanderen wordt zo ook in klassenverband de site gebruikt, aangezien het de leer kracht toelaat vergaand te differentiëren. Na toevoeging van de inhoudelijke feedback en de audio van alle microdialogen wordt de site bovendien een echte leersite.

  Waar moet je aan denken als je dit als docent wilt toepassen? Wat moet je wel of juist niet doen?
  Je leerlingen duidelijk maken dan deze site toelaat een indicatie te krijgen van het niveau waarop men receptieve communicatievaardigheden beheerst, evenals zuivere kennis van de Franse grammatica en het Franse vocabulaire, maar dat de productieve vaardigheden hiermee niet gemeten worden.

  continue reading
 • Met Hosted Exchange sta je altijd in verbinding met de zaak.

  Met Hosted Exchange hebben alle werknemers binnen uw bedrijf makkelijk en efficiënt toegang tot e-mailverkeer, gedeelde adressenlijsten en agenda’s. Het is een tool dat intern technische en vooral ook communicatieve voordelen biedt.

  Het nieuwe werken

  Hosted Exchange ondersteunt vooral het nieuwe werken zonder daar grote financiële en tijdrovende investeringen aan kwijt te zijn. Het is een compleet zakelijke oplossing dat krachtige mogelijkheden biedt. Op basis van rollen die uw IT-specialist aanmaakt, kunnen gespecialiseerde gebruikers specifieke taken uitvoeren en wanneer ingesteld meerdere medewerkers hetzelfde postvak beheren. Zo kan jij je concentreren op betere bedrijfsresultaten of een belangrijke pitch. Daarnaast biedt Exchange gebruikers toegang tot een groot postvak waarin zelf aangegeven kan worden of e-mail bewaard blijft in het postvak of overgeheveld wordt naar een intern archief. Zodoende raakt u mailverkeer nooit meer kwijt, zonder dat dit ten koste gaat van de opslag.

  Overal bereikbaar

  Medewerkers zijn nog productiever wanneer ze hun e-mailberichten beheren op meerdere apparaten en in teamverband kunnen werken. Via teampostvakken zoals info@bedrijf.nl of administratie@bedrijf.nl worden projecten snel en effectief opgepakt door de deelnemers en gegevens eenvoudig gedeeld.

  Eenvoudig overstappen

  Op welke manier je wilt overstappen naar de Cloud is natuurlijk afhankelijk per bedrijf. Daarom zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt het zelf doen of laten installeren. Zo kun je er onder andere ook voor kiezen om niet alles over te zetten naar een IT-specialist, maar daarnaast ook de inpandig ICT-infrastructuur te blijven gebruiken: een hybride oplossing. Welke manier je ook kiest, medewerkers zullen minimale hinder ondervinden van het overzetten wanneer goed geïnformeerd.

  Zelf installeren

  Bedrijven die Exchange zelf willen implementeren, komen met een technisch onderlegde werknemer al een heel eind. Je bestelt Exchange en met behulp van talloze handleidingen, white papers en video’s die op internet te vinden zijn, activeer en beheer je het pakket. Je mist hierbij wel de helpdesk die een IT-specialist biedt.

  Of laten installeren

  Een IT-partner implementeert Exchange oplossingen die eveneens de flexibiliteit verhogen. Met een IT-Partner geniet je des te rapper van de mogelijkheid om snel en bedrijfseconomisch te handelen. Groot voordeel van het inhuren van een IT-specialist is dat alles dubbel wordt ingevoerd. Wanneer het systeem op de ene plek crasht, heeft de IT-beheerder altijd nog een back-up. Het is een dure aangelegenheid om dezelfde beschikbaarheidsgarantie intern te realiseren.

  Vergeet daarnaast niet dat een IT-partner als vraagbaak kan fungeren op momenten dat je even niet meer weet waar de oplossing zit.

  • Hosted Exchange biedt lagere kosten en meer flexibiliteit
  • Altijd beschikking tot uw e-mail, agenda’s en contacten
  • Veilig en betrouwbaar door geavanceerde technieken
  • Beveiligde data
  • Dagelijks automatische back-up

  continue reading