Tweede (droom)huis: geld lenen

Veel mensen zullen aangeven dat als zij de loterij winnen, dat zij dan graag een vakantiehuisje of een tweede huis zouden willen kopen. Voor veel mensen blijft dit maar bij een droom, maar voor een enkeling kan dit werkelijkheid worden. Ben jij ook zo’n geluksvogel die daar het geld voor heeft? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Voor de meeste is een tweede huis kopen niet betaalbaar of sparen zij hier heel lang voor. Om er zeker van te zijn dat je het financieel gezien aankan is het verstandig om de hulp van een hypotheekadviseur in te schakelen. Zo weet je zeker dat je geen riskante beslissingen maakt. Een hypotheekadviseur kan jou namelijk advies op maat geven en kunnen jullie misschien wel gezamenlijk jouw droom laten uitkomen.

Een tweede hypotheek?

Bijna niemand kan een huis in een keer betalen en daarom moet je om een tweede huis aan te kunnen schaffen vaak een hypotheek hiervoor afsluiten. Er zit alleen een nadeel aan het afsluiten van een tweede hypotheek. Voor veel mensen zal het namelijk moeilijk zijn om zo’n tweede hypotheek te krijgen. Banken moeten zich namelijk aan veel regels houden en mogen niet zomaar aan iedereen die genoeg geld heeft een tweede hypotheek verstrekken. Zij staan namelijk niet te popelen om een tweede hypotheek te verstrekken. Voor veel mensen is het daarom heel lastig om dit aan te vragen. Maar in de gevallen dat je wel een tweede hypotheek bij de bank kunt krijgen dan kun je niet veel extra geld lenen en zullen er veel extra kosten aan verbonden zijn. Dit is logisch, omdat ze pas een tweede hypotheek aan iemand willen verstrekken als het zeker is dat je dit kunt financieren.

Hoeveel geld kun je dan lenen?

Nu je weet in welke bijzondere gevallen een bank een tweede hypotheek verstrekt zul je waarschijnlijk nog een vraag hebben, namelijk; hoeveel geld kan ik dan lenen? Op deze vraag zal er voor iedereen een ander antwoord zijn. Daarom kan ik in dit artikel daar niet zomaar een duidelijk antwoord op geven. Dit zijn vragen die je hebt beste kunt stellen aan je hypotheekadviseur. Jullie kunnen dan samen het gehele proces doorlopen en hij of zij zal tijdens dit proces al jouw brandende vragen beantwoorden. Een hypotheekadviseur heeft veel ervaring en kan het beste advies op maat geven. Ook is het verstandig om samen je hypotheek hypotheek vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende soorten hypotheekvormen die er beschikbaar zijn en kun je deze met elkaar vergelijken.