Onderneming starten in Utrecht

Denk je al een aantal jaar over na om een onderneming te starten? Dan is Utrecht misschien wel dé stad voor jouw nieuwe onderneming. Utrecht wordt steeds populairder onder de toeristen. Jaarlijks komen er duizenden toeristen een bezoekje brengen aan de leuke stad. Daarnaast willen ook steeds meer mensen wonen in Utrecht waardoor er vaak een lange wachtrij is voor huurhuizen en koopwoningen. De moderne stad heeft ook iets weg van Amsterdam met de gracht die midden in de stad loopt. Ook is Utrecht goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Genoeg redenen om je onderneming te beginnen daar.

Kamer van koophandel

Voordat je kan beginnen met het openen van je onderneming moet je het eerst registreren bij de Kamer van koophandel. Zorg dat je van tevoren weet hoeveel je ongeveer gaat verdienen en wat de belangrijkste bedrijfsactiviteit is. Laat ook weten dat je van plan bent een fysieke locatie te nemen en dat de producten ook online verkocht worden/ of diensten.

Fysieke locatie zoeken

Wanneer de Kamer van koophandel aangeeft dat je bedrijf is geregistreerd kan je op zoek gaan naar een locatie voor je onderneming. Dit kan een winkelpand zijn in de binnenstad of een kantoorruimte naast het station. Het is verstandig om te beginnen met een kleine en goedkope ruimte zodat er niet te veel kosten gemaakt worden in het begin. Omdat Utrecht populair is, moet er wel rekening gehouden worden met hoge huurprijzen.

Website in orde maken

De kosten van de huur kunnen er uitgehaald worden door ook online producten te verkopen. Door de opkomst van Amazon in Nederland is het gemakkelijk om via hun marketplace producten te verkopen. Voordat je dat kan doen moet eerst de website in orde gemaakt worden. Vraag een domeinnaam check aan, registreer de domeinnaam en begin met het toevoegen van producen aan de website. Promoot je onderneming via de social media en trek verkeer naar je website. Zorg er ook voor dat je fysieke locatie vermeld staat op de website.