De juiste applicatie laten bouwen, hoe doe je dat? 

Het creëren van een applicatie voor uw bedrijf, of onderneming, is een manier om uw omzet te verhogen en uw relatie met uw klanten te verbeteren.

Bij het structureren van het project om een app te maken, moeten een aantal stappen worden gezet om de ideeënstroom te vergemakkelijken. We hebben een aantal tips meegebracht die het project zullen begeleiden om op een gestructureerde manier een app te maken.


1. De eerste stap naar het maken van een app: Definieer uw doelstellingen

Elke toepassing moet een probleem oplossen, en wel op een eenvoudige manier, aangezien de concurrentie op deze markt zeer groot is.
Start het project door deze 3 vragen te beantwoorden:

  • Hoe zal de app het leven van mensen gemakkelijker maken?
  • Welk doel wil ik voor mijn app?
  • Hoe zal de app aantrekkelijk zijn voor mijn gebruikers?

    Deze vragen geven u een manier om te beginnen met het bouwen van een app. Alle acties die u onderneemt moeten gericht zijn op het bereiken van het doel dat u zichzelf heeft gesteld.

2. Analyseer de markt

U heeft al gedefinieerd hoe u verwacht dat uw app werkt, dus het is tijd om op zoek te gaan naar concurrenten op de markt.

Identificeer ze en maak een lijst van alle bedrijven die met u kunnen concurreren. Zoek, op basis van deze lijst, op de website en pagina van de app stores van deze bedrijven. Je kunt ook de meest gedownloade apps bekijken voor inspiratie. Deze marktanalyse is erg belangrijk om een app te maken die beter is dan die van uw concurrenten! Dit zal een concurrentieverschil zijn ten opzichte van hen.


3. Maak een schets


Maak een schets van wat u verwacht dat uw app zal zijn. Hier kunt u gebruik maken van tekst, afbeeldingen, tekeningen en alles wat het gemakkelijker maakt om te begrijpen wat uw app zal zijn.

Hier ontstaan verschillende functie-ideeën binnen uw app. Selecteer degene die het meest betrekking hebben op het doel van uw app en wat gebruikers verwachten.

Definieer hoe u uw app in geld kunt omzetten. Gaat het open om advertenties te ontvangen? Zal er een vergoeding voor de gebruiker zijn om het te downloaden? Zullen er aankoopmogelijkheden zijn binnen de app?


4. Doe een bètatest


Om een kwaliteitsapplicatie te maken, is het belangrijk om de bètatest te doorlopen, die brandwerend zal zijn om te evalueren of alles goed is gedaan. In dit stadium wordt uw app in een echte omgeving getest. Het uitvoeren van de tests voor Android is eenvoudig. De Google Play Store biedt geen beperkingen voor de testfase van apps. Upload het gewoon naar de Play Store en je bent je product al aan het testen in een echte omgeving.