Drupal hosting

Hoewel het ooit begon als een software voor bulletin boards, is Drupal sinds 2001 niet meer weg te denken uit de reeks open source systemen voor content mangement van websites en wbblogs op het internet. Drupal is inmiddels meerder keren in de prijzen gevallen. In 2009 won drupal bijvoorbeeld de prijs voor ‘Best Open Source PHP Content Management System.

Wat betekent open source eigenlijk? Open source wil in het kort niets anders zeggen dan dat het een gratis software systeem is dat voor iedereen toegankelijk is, en dat iedereen ter wereld het pakket zelf mag door ontwikkelen. Doorontwikkelen? Inderdaad. Elke webdesigner of programmeur die aanvullingen of ideeën heeft voor de software zodat deze nog beter te gebruiken is, of toepasbaar is voor iets nieuws, kan de software naar behoeven aanpassen, en zijn aanpassing beschikbaar stellen voor alle andere gebruikers. Misschien ken je WordPress wel? Dan heb je vast wel eens een plugin gedownload.  Deze plugins zijn vaak niets anders dan toevoegingen die WordPress helpen een andere functie net iets beter of mooier te kunnen doen. Vaak zijn de plugins ontwikkeld door mensen die behoefte hadden aan deze functie, en vervolgens hun “uitvinding” aan iedereen ter beschikking willen stellen.

Wij Drupal werkt dat eigenlijk net zo. Heb je Dupal webhosting, dan kun je Drupal makkelijk installeren via je c-panel. Als je het vervolgens gebruikt voor het beheren van je website, kun je door middel van allemaal plugins het content management systeem nog beter aan je wensen en eisen laten voldoen, en meestal helemaal gratis. Drupal is sowieso gratis, en de meeste gangbare plugins zijn dat ook. Vaak zijn er ook pro versies beschikbaar, voor een geringe betaling of donatie.