Een payrollbedrijf in de ICT sector zorgt voor minder zorgen

In deze markt hebben Veel ICT bedrijven hebben last met het vinden van programmeurs. Daarnaast is het een risico om mensen aan te nemen voor bepaalde werkzaamheden op projectbasis. Zo zijn tegenwoordig veel meer werknemers minder flexibel. Ook wordt het hebben van een contract met juridische voorwaarden et cetera steeds lastiger voor menig ondernemer. Een payroll bedrijf zoals Kolibrie Payroll helpt u bij zaken waar je liever geen tijd aan verspilt.

Wat is een Payroll bedrijf?

Bij het gebruiken van een Payroll bedrijf als ondernemer zorgt u zelf voor de selectie van de werknemers net als anders. Zo kunt u aannemen wie u wilt en kunt u hier zelf afspraken mee maken. Daarnaast bepaalt u zelf de hoogte van het salaris en wanneer uw werknemer werkt. Op papier werken uw werknemers echter bij het payroll bedrijf.

Zo hoeft u niet om te kijken naar salarisspecificaties en naar verplichtingen die in de Cao staan of wat de wetgeving bepaalt. Dit is waar het Payroll bedrijf in actie komt zodat u zelf met deze vervelende dingen geen rekening hoeft te houden.

Exacte voordelen

Doordat u dus de juridische plichten et cetera uitbesteed aan een payroll bedrijf ontstaan er voordelen voor u als ondernemer. Maar wat zijn die exacte voordelen eigenlijk. Het eerste voordeel voor u is dat u geen administratie hoeft bij te houden over uw werknemers. Daarnaast hoeft u geen loon door te betalen bij ziekte van een van uw werknemers die op de payroll staan. Daarnaast is het belangrijk dat wanneer een werknemer niet werkt deze ook niet doorbetaald wordt omdat zij op de payroll staan. Zo kunt u drukke en rustige tijden enorm goed managen. Als laatste zijn de kosten voor u als ondernemer gelijk bekend wanneer u een overeenkomst aan gaat met het payroll bedrijf. Zo weet u altijd erg makkelijk wat erin komt en wat eruit gaat qua budget.